بهینهسازی مدار فلوتاسیون
در بسیاری از پروژههای معدن تا کارخانه، برای عملیاتهای موجود، ظرفیت مدار آسیا محدود است. بدون سرمایهگذاری قابل توجه برای تجهیزات اضافی، حتی با بهینهسازی مدار، افزایش توان عملیاتی میتواند منجر به درشت شدن اندازة محصول مدار آسیا شود، که بسته به ویژگیهای سنگ معدن و درجة آزادی، میتواند تأثیر مخربی بر بازیابی فلز در مدار فلوتاسیون داشته باشد (اگرچه در برخی موارد کاهش مواد بسیار ریز میتواند تأثیر مثبتی بر بازیابی فلوتاسیون داشته باشد).
بهطور معمول، مدارهای خردایش و فلوتاسیون جداگانه بررسی، تجزیه و تحلیل و بهینهسازی میشوند. اغلب اوقات بهدلیل اندرکنش بین این دو فرایند نتایج غیربهینه حاصل میشود. بازیابی فلوتاسیون بهشدت تابع توزیع اندازة ذرات معدنی باارزش در خوراک مدار فلوتاسیون است. بالاترین بازیابی برای ذرات با اندازة متوسط است. بازیابی ذرات فوق ریز بهدلیل سینتیک فلوتاسیون ضعیف و بازیابی ذرات درشتتر بهدلیل آزادسازی و تهنشینی ضعیف، کمتر به دست میآید. بنابراین، برای بهینهسازی بازیابی و عیار فلوتاسیون، بهطور معمول، بهترین کار آسیا کردن بهاندازة مناسب است. این نیاز باید با هزینة سنگشکنی و درآمد حاصل از افزایش توان آسیا متعادل شود که اغلب منجر به درشت شدن خوراک فلوتاسیون میشود. مدار فلوتاسیون را میتوان در صورت لزوم برای باردهی درشتتر تنظیم و بهینهسازی کرد و اغلب، در صورت وجود، از ظرفیت آسیای مجدد بیشتر استفاده کرد.
آسیاکنی تا اندازة ریز هزینهبر است. با کاهش اندازة ذرات آسیا مصرف برق افزایش مییابد و تناژ قابل خردایش توسط مدار آسیا را میتوان بهمنظور اندازة ذرات محصول آسیا محدود کرد. هدف کلی باید بهینهسازی سودآوری کل عملیات باشد. بنابراین، درک رابطه بین اندازة ذرات آسیا و عملکرد بازیابی عیار فلوتاسیون مهم است. یکی از روشهای ممکن که توسطBazin et al. (1994) ارائه شده، استفاده از روابط ساده، کالیبرهشده با دادههایی است که بهطور معمول، توسط یک عملیات اندازهگیری میشود. این روش برای پیشبینی بازیابی فلوتاسیون بهعنوان تابعی از اندازة ذرات محصول آسیاست.
بهینهسازی عملیات خردایش و فلوتاسیون با توجه به عملیات کلی با یافتن رابطه بین اندازة ذرات آسیا (خروجی) و بازیابی فلوتاسیون امکانپذیر است. در برخی موارد، اثر افزایش توان، بیش از بازیابی ازدسترفته برای افزایش کلی تولید و سودآوری فلز است. یک مثال خوب توسط Runge, Tabosa and Holtham (2014) برای عملیات مس-طلای «باریک اوسبورون1» در استرالیا مستند شده است. یک بررسی اقتصادی نشان داد که در حالی که میتوان با توان عملیاتی کمتر و اندازة ذرات ریزتر از آسیا بازیابی فلوتاسیون بالاتر را به دست آورد، اما میتوان در عملیات با توان عملیاتی بالاتر بهرغم بازیابی فلوتاسیون کمتر، درآمد بیشتری در ساعت ایجاد کرد، زیرا تولید فلز در ساعت بیشتر و هزینه کمتر بود. شکل 7، را ببینید.
بخشهای کتاب